Δημήτρης Βαρώνος

Ιδιοκτήτης δυο καταστημάτων pet shop στη Μύκονο, των πασίγνωστων Mykonos Pet Stop, καθώς και του ξενοδοχείου Villa Konstantin, ο Δημήτρης Βαρώνος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μας λύσει συνήθεις απορίες για τα κατοικίδια μας.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε όσους αποφασίσουν να πάρουν το κατοικίδιο τους μαζί στις διακοπές;
Θα τους συμβούλευα να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του, διαβατήριο με μικροτσίπ που είναι και η ταυτότητα του. Να βεβαιωθούν ότι το ξενοδοχείο που έχουν κάνει κράτηση δέχεται κατοικίδια. Να του φοράνε λουράκι απωθητικό για παράσιτα γιατί στην εξοχή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει έξαρση. Να βγάζουν το ζωάκι τους βόλτα πάντα με επίβλεψη και στους πολυσύχναστους χώρους καλύτερα με λουρί. Να έχουν πάντα μαζί τους σακουλίτσα για την τουαλέτα του, να του φοράνε κονκάρδα με το όνομα του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και, τέλος, να ενημερωθούν για τα τηλέφωνα των κτηνιάτρων της περιοχής που επισκέπτονται. Εμείς στα καταστήματα μας μπορούμε να τους βοηθήσουμε σε αυτό.

 

Από ποιους κυρίως κινδύνους πρέπει να προστατεύουμε το κατοικίδιο μας το καλοκαίρι;
Θα πρέπει να το βγάζουμε βόλτα πάντα με λουρί, σκεφτείτε για παράδειγμα πόση κίνηση έχει η Μύκονος το καλοκαίρι και γι αυτόν τον λόγο πόση προσοχή χρειάζεται. Εννοείται ότι δεν θα πρέπει να το εκθέτουμε πολλές ώρες στον ήλιο και καλό είναι να έχουμε πάντα λίγο νερό μαζί μας. Κάτι που είναι επίσης σημαντικό που πολλοί όμως δεν του δίνουν σημασία είναι ότι δεν πρέπει ποτέ και για κανένα λόγο να αφήνουμε το κατοικίδιο μας μόνο του στο αυτοκίνητο έστω και για λίγο. Από εκεί και πέρα, οι «εξερευνήσεις» του θα πρέπει να γίνονται με μέτρο αφού μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι υπάρχουν και φίδια σχεδόν παντού στην Ελλάδα, αλλά και να προσέχουμε ώστε να μην φάει κάτι χωρίς την επίβλεψη μας.


Σε σχέση με το κατοικίδιο μας, τι πρέπει να παίρνουμε οπωσδήποτε μαζί μας στις διακοπές που, εκ πρώτης, μπορεί να φαίνεται περιττό, είναι τελικά όμως απαραίτητο;
Την ομπρέλα του για την παραλία, το σωσίβιο του και τα γυαλιά ηλίου.


Πείτε μας έναν κανόνα του savoir faire όταν παίρνει κανείς το κατοικίδιο του στις διακοπές που πολλοί δεν ακολουθούν
Επιτήρηση παντού σας παρακαλώ!

 

Ο Δημήτρης μας παροτρύνει…
Υπάρχουν και στη Μύκονο αδέσποτα ζωάκια που ψάχνουν για σπίτι. Ανοίξτε, λοιπόν, την καρδιά σας και το σπίτι σας για αυτά.

Νέο προϊόν

9 ακόμα καταχωρήσεις στην ίδια κατηγορία:

To top