Δάφνη Κωνσταντή

Ψυχολόγος και πετυχημένη τουριστική επιχειρηματίας

Οι τουριστικές επιχειρήσεις των γονιών της στην Κέρκυρα στάθηκαν η αφορμή για τη νεαρή Δάφνη Κωνσταντή να στραφεί στη ψυχολογία. Σήμερα συνδυάζει την ιδιότητα του επαγγελματία ψυχολόγου με αυτήν του πετυχημένου επιχειρηματία στο χώρο του τουρισμού. Μετά την επιτυχία των Sette Venti, Café au Chocolat και ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ, η κ. Κωνσταντή ετοιμάζεται από Μάιο να μας υποδεχτεί στην ανακαινισμένη παραλία του Mon Repos.

Είστε νέα επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού-εστίασης και ταυτόχρονα επαγγελματίας ψυχολόγος. Πως καταφέρνετε να συνδυάζετε τις δύο αυτές ιδιότητες; Από πολύ μικρή ηλικία βοηθούσα τους γονείς μου στην καφετέρια και το εστιατόριο που έχουν.  Πάντα  έβλεπα τους γονείς μου να μιλάνε με τις ώρες με πελάτες να τους θυμούνται με το μικρό τους όνομα. Τι πίνουν τι τρώνε τα προβλήματά τους. Μεγαλώνοντας και μπαίνοντας περισσότερο στη δουλειά άρχισα να συζητώ μαζί τους και να βλέπω ότι η πρώτη εικόνα που έδειχναν δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι είχαν κάποιο πρόβλημα και την ανάγκη να μιλήσουν με κάποιον, όχι τόσο με το να ακούσουν μια συμβουλή αλλά να εξωτερικεύσουν τον πόνο τους ή τα προβλήματά τους. Ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκα με την ψυχολογία. Ακόμη και σήμερα που έχω αναλάβει τις δουλειές των γονιών μου και συγχρόνως ασχολούμαι με την ψυχολογία, συναναστρέφομαι με κόσμο και μπορώ να καταλάβω τον άνθρωπο και με μια καλή κουβέντα μπορώ να του αλλάξω τη διάθεση. Μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους να χαμογελούν. Τα προβλήματα πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Αρκεί να τα βλέπουμε από τη θετική τους πλευρά .

Μιλήστε μας λίγο για τα φετινά σας επιχειρηματικά σχέδια. Φέτος ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε άλλον ένα πολυχώρο σε μια από τις πιο γνωστές πλαζ της Κέρκυρας, τα βασιλικά μπάνια Μon Repos.

Θα λειτουργήσει κανονικά φέτος η παραλία του Mon ReposΘα είμαστε έτοιμοι στα μέσα Μαΐου. Θέλουμε να ξαναδώσουμε την αίγλη που είχαν τα παλιά τα χρόνια. Ώρες ηρεμίας και χαλάρωσης σε ένα παραδεισένιο κήπο δίπλα στη θάλασσα, να μπορεί να πιεί κάποιος τον καφέ του και να φάει σε ένα πραγματικά φροντισμένο εστιατόριο.

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για την τουριστική κίνηση φέτος στην Κέρκυρα; Η φετινή σεζόν προβλέπεται πολύ καλή με βάσεις τις κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει. Είμαι πολύ αισιόδοξη.

Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας νέος επιχειρηματίας, ειδικά στο χώρο του τουρισμού; Πιστεύω ότι τα προβλήματα που έχουμε σαν κράτος θα μπορούσαμε να τα ξεπεράσουμε. Η Ελλάδα είναι παράδεισος αν την αγαπήσουμε και την αναδείξουμε όπως πρέπει. Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία μας.  Θα μπορούσε να μας βγάλει από την δύσκολη θέση που βρισκόμαστε, αλλά πρέπει και εμείς να προσπαθήσουμε. Το κράτος πρέπει να σταματήσει να βλέπει τους επαγγελματίες σαν δολοφόνους ή κλέφτες, να έχουμε πιο ευέλικτο σύστημα, όχι τόση γραφειοκρατία, σχολές τουριστικών επαγγελμάτων. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βρεις προσωπικό που να έχει γνώσεις στην εστίαση και στις δημόσιες σχέσεις με τον κόσμο.

Νέο προϊόν

9 ακόμα καταχωρήσεις στην ίδια κατηγορία:

To top