Moυσεία στην Αθήνα

Aθήνα: Εκτός από τη διασκέδαση υπάρχει και ο πολιτισμός

Αθήνα: Μια πόλη με πλούσια ιστορία που αποτυπώνεται στα δεκάδες μουσεία της. Πραγματικό στολίδι το νέο μουσείο της Ακρόπολης, ένα θεματικό αρχαιολογικό μουσείο του 21ου αιώνα, το οποίο στεγάζει τα διασημότερα έργα της κλασικής αρχαιότητας.  Στο Εθνικό Αρχαιολογικό, το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου.
Μια περιήγηση στο μουσείο Μπενάκη με την ποικιλία εκθέσεων του και μία βόλτα στις αίθουσες και τους κήπους του Μεγάρου Μουσικής, είναι μερικά ακόμη must, για όποιον αναζητά το πολιτιστικό παρελθόν και παρόν της πρωτεύουσας.
Μη ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το νέο κόσμημα της πόλης, το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Ένα βιώσιμο παγκόσμιο πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό αστικό συγκρότημα που αποτελεί το νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και περιλαμβάνει το πάρκο Σταυρός Νιάρχος, έναν από τους μεγαλύτερους χώρους πρασίνου της Αθήνας, συνολικής έκτασης 210.000 τετραγωνικών μέτρων.

Akropoli 1

 

Akropoli 2

Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα θεματικό αρχαιολογικό μουσείο του 21ου αιώνα, το οποίο στεγάζει τα διασημότερα έργα της κλασικής αρχαιότητας. Οι πλούσιες συλλογές δίνουν στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εικόνα της ανθρώπινης παρουσίας στην Ακρόπολη, από την Προϊστορική Περίοδο μέχρι την Ύστερη Αρχαιότητα. Αναπόσπαστο στοιχείο του προγράμματος αποτελεί η παρουσίαση μιας αρχαιολογικής ανασκαφής στο χώρο του ίδιου του Μουσείου. Τα ευρήματα της ανασκαφής χρονολογούνται από τον 4ο μέχρι τον 7ο αιώνα μ.Χ., έχουν παραμείνει ανέπαφα και προστατεύονται κάτω από το κτίριο του μουσείου, ορατά από το επίπεδο του πρώτου ορόφου. Στο δεύτερο όροφο του Μουσείου λειτουργεί εστιατόριο με εξώστη 700 τ.μ. και πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας. Το Μουσείο Ακρόπολης έχει δύο πωλητήρια με αναμνηστικά εμπνευσμένα από τα εκθέματα. Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αναγνωστήριο στο δεύτερο όροφο του Μουσείου ως έναν ξεχωριστό χώρο μάθησης με θέα τις Καρυάτιδες και το αέτωμα του Εκατόμπεδου.

arxaiolog 1

arxaiolog 2

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44, 106 82 Αθήνα www.namuseum.gr
Ωράριο Λειτουργίας (χειμερινή περίοδος 1/11-31/3):
Δευτέρα: 13:00 – 20:00, Τρίτη – Κυριακή: 09:00 - 16:00
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου.
Με αρχικό προορισμό να δεχθεί το σύνολο των ευρημάτων από ανασκαφές του 19ου αιώνα, κυρίως από την Αττική, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, σταδιακά πήρε τη μορφή ενός κεντρικού Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και εμπλουτίσθηκε με ευρήματα από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου.
Οι πλούσιες συλλογές του, που αριθμούν περισσότερα από 11.000 εκθέματα, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.
Το μουσείο είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές αναπηρίες. Τα άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης μπορούν να ζητήσουν τον κατάλογο των εκθεμάτων που μπορούν να αγγίξουν στις πληροφορίες του μουσείου.
Το μουσείο διαθέτει καφέ και πωλητήριο, ενώ διοργανώνει σε τακτική βάση εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές περιηγήσεις, διαλέξεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

MEG 1

 

MEG 2

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι ένα κτίριο μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που δεσπόζει επιβλητικά με τη δωρική του λιτότητα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.
Με γνώμονα πάντα την παραγωγή εκδηλώσεων με υψηλές απαιτήσεις και τη δυνατότητα φιλοξενίας διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, για την κατασκευή του Μεγάρου συνεργάστηκαν κορυφαίοι έλληνες και ξένοι επιστήμονες, ειδικοί, μελετητές και κατασκευαστές και εφαρμόστηκε κάθε σύγχρονη λύση που εξυπηρετεί τις πολύπλοκες ανάγκες αυτού του τόσο δυναμικού πολιτιστικού κέντρου.  
Η ακουστική των αιθουσών του Μεγάρου Μουσικής είναι άριστη και συναγωνίζεται την ποιότητα ακουστικής που έχουν οι καλύτερες αίθουσες συναυλιών στον κόσμο. Μεγάλη καινοτομία και βασικός παράγοντας επιτυχίας, υπήρξε το γεγονός ότι στις εργασίες κατασκευής, η ακουστική μελέτη ήταν αυτή που προηγήθηκε και καθόρισε τις προδιαγραφές για την αρχιτεκτονική κατασκευή. 
Ολόκληρο το Μέγαρο Μουσικής χωρίζεται σε τμήματα, στατικά ανεξάρτητα μεταξύ τους, ώστε να μην μεταφέρονται κραδασμοί και θόρυβοι. Ο σχεδιασμός έχει γίνει έτσι, ώστε να είναι δυνατή η ταυτόχρονη λειτουργία των αιθουσών του Μεγάρου χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στην ακουστική. 
Απολαύστε μία βόλτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις αίθουσες που φιλοξένησαν μεγάλες ντίβες, κορυφαίους μαέστρους και τα λαμπρότερα αστέρια του μουσικού στερεώματος, απολαύστε το ποτό σας στα εξαιρετικής αισθητικής φουαγιέ, χαλαρώστε με μία βόλτα στο εντυπωσιακό μαρμάρινο Αίθριο των Μουσών και στον Κήπο του Μεγάρου και απολαύστε το φαγητό σας, με θέα όλη την Αθήνα, στο εστιατόριο Fuga.

NIARXOS 1

 

NIARXOS 2

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop, το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), είναι ένα βιώσιμο παγκόσμιο πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό αστικό συγκρότημα και αποτελεί το νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και περιλαμβάνει το πάρκο Σταυρός Νιάρχος, έναν από τους μεγαλύτερους χώρους πρασίνου της Αθήνας, συνολικής έκτασης 210.000 τετραγωνικών μέτρων.
Κατασκευάστηκε με επιχορήγηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και δωρήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο τον Φεβρουάριο του 2017.
Παγκόσμιο αρχιτεκτονικό ορόσημο, ένα μοντέλο αειφορίας, καθώς και ένας μητροπολιτικός πολιτιστικός προορισμός, το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στοχεύει να γίνει το κοινό έδαφος, ένας τόπος για όλους, όπου όλοι έχουν πρόσβαση στη μάθηση, τις τέχνες και τις δραστηριότητες εκείνες που μπορούν να εμπνεύσουν και να ταξιδέψουν τους επισκέπτες.
Το 2017, περισσότερα από 3 εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν το ΚΠΙΣΝ.

 

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο January February March April May June July August September October November December
To top