Παραδοσιακή Συναγή: Χταποδοκεφτέδες
Χταποδοκεφτέδες
Υλικά
- 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 φλ. καφέ δυόσμο
- αλεύρι όσο τραβήξει
- αλάτι, πιπέρι
- 150 γραμ μαλακό τυρί
- 1 αβγό
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το χταπόδι καλά, το ξεπλένουμε καλά με νερό και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ του μίξερ και κτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Αδειάζουμε το πολτό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, το τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αβγό.
Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σφίγγει. Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες.
Ζεσταίνουμε το λάδι και με ένα κουτάλι παίρνουμε το μείγμα του χταποδιού, το ρίχνουμε στο ζεστό λάδι, το τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και σερβίρουμε τους κταποδοκεφτέδες ζεστούς.