Καλοκαιρινά Ραντεβού...

Καλοκαιρινά Ραντεβού...

 «...περπατούσαν στην ακροθαλασσιά με φόντο το ηλιοβασίλεμα, την αγκάλιασε και τη φίλησε τρυφερά...»

Ποιος δεν έχει ζήσει ή δεν έχει ακούσει την ιστορία ενός καλοκαιρινού έρωτα; Καλοκαίρι, το μυαλό των περισσότερων από εμάς, στο άκουσμα της λέξης πηγαίνει στην ξεγνοιασιά, την ξεκούραση, τη χαλάρωση, τον ελεύθερο χρόνο, σε καταγάλανα νερά και λευκή άμμο, σε λουσμένες από το φως της πανσελήνου νύχτες. Από τις πιο ερωτικές εποχές του χρόνου που κάνει την ανάγκη μας για διασκέδαση, για έντονο φλερτ και καινούργιες ερωτικές περιπέτειες πιο έντονα από ποτέ.


Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το καλοκαίρι θέλουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, γινόμαστε πιο κοινωνικοί και ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες, η ενεργητικότητα και η διάθεση ανεβαίνουν. Επιπλέον, επιθυμούμε διακαώς στιγμές μοναδικές και γεμάτες ξεχνώντας τα προβλήματα που αφήσαμε πίσω στην πόλη. Λίγο το κρασί, λίγο η θάλασσα, λίγο ο ήλιος, και ο έρωτας καταφτάνει και μας υπόσχεται μέρες και νύχτες μαγικές και ονειρεμένες.
Σφιχτές αγκαλιές, μεθυσμένα φιλιά, ψίθυροι, βλέμματα είναι λίγα από αυτά που εύκολα θα ανάψουν τη σπίθα και θα μας προετοιμάσουν να ζήσουμε έναν παθιασμένο, έντονο, ειδυλλιακό έρωτα που μοιάζει με όνειρο. Πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε τι θα γίνει όταν ξυπνήσουμε.


Ας αφεθούμε στην απόλαυση χωρίς συγκεκριμένους στόχους, ζώντας τη στιγμή αλλά πάντα με σεβασμό στον εαυτό μας. Συνήθως διαρκούν λίγες ημέρες, όμως οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι έντονοι και ζωντανοί. Μας προσφέρουν ημέρες γεμάτες υποσχέσεις και πάθος που τις περισσότερες φορές σβήνουν με το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και ξεθωριάζουν μαζί με το βαθύ μας μαύρισμα. Κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσουν, η αλήθεια είναι πως πρέπει να το… ζήσουμε στο έπακρο!


Κρατάμε τις υπέροχες αναμνήσεις, τις όμορφες στιγμές, την εμπειρία που στάθηκε πηγή ψυχικής αναζωογόνησης και που πιθανόν κράτησε για λίγο, μας πρόσφερε όμως τόσα πολλά. Τα χαμόγελα που ενώθηκαν, οι αγκαλιές που έγιναν ένα, τα «δροσερά» γέλια, οι γλυκές ματιές που συναντήθηκαν είναι λίγα από όλα όσα μας δίνουν οι καλοκαιρινοί έρωτες και μας γεμίζουν δύναμη για να συνεχίσουμε το χειμώνα που έρχεται. Όποια και αν είναι η εξέλιξη του έρωτα του καλοκαιριού, ένα είναι σίγουρο, ότι αποτελούν πηγή ζωής και ανάταση ψυχής. Πρόκειται για ένα μικρό θαύμα που μπορεί να συμβεί τόσο ξαφνικά και απρόσμενα, σαν ένα αστέρι που πέφτει. Οι ονειρεμένες αναμνήσεις μας συντροφεύουν όχι μόνο όλο το χρόνο, αλλά καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. Για αυτό και μόνο το λόγο αξίζει να ερωτευόμαστε ξανά και ξανά!

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο January February March April May June July August September October November December
To top