Η νύχτα είναι γένους θηλυκού

Και η μουσική. Η ζωή. Η αισθητική. Η γεύση. Η διασκέδαση. Είναι όλα γένους θηλυκού. Το ίδιο και οι νεράιδες, οι Μούσες, η Πυθία. Σε αυτό τον κόσμο των ανδρικών κατορθωμάτων, ήταν πάντα οι γυναίκες ο λόγος για τον οποίο έγιναν όλα. Κρατάνε τα κλειδιά της ευτυχίας, λογικά και τα μυστικά της ευζωίας.

Οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες. Είναι λίγο ανώτερες, υπό την έννοια ότι ως είδος είναι λίγο πιο εξελιγμένο. Γι' αυτό και ο άνδρας παραμένει πάντα η αρχή, αλλά η γυναίκα φέρνει την ολοκλήρωση. Τα γράφουμε όλα αυτά διότι στην εποχή μας υπάρχει μια παρεξήγηση. Τα δύο φύλα έχουν στους τρόπους εξομοιωθεί. Οι γυναίκες δεν απαιτούν να τους φέρονται με ευαισθησία. Αντιθέτως οι άνδρες, σε κάθε επαφή ως νέα business card προβάλλουν τα συναισθήματά τους. Και κάπως έτσι μπερδεύεται η πυξίδα και δε δείχνει πια σωστά.

Κι ενώ όλοι θα έπρεπε να αναζητούμε την ευτυχία, ή έστω τη διασκέδαση (που διαρκεί πολύ λιγότερο, αλλά πολλαπλασιαζόμενη σε οδηγεί σε πολύ καλό δρόμο προς το πλατύ χαμόγελο), μπερδεύουμε τα φύλα και στοχεύουμε σε ουδέτερα, unisex, μοντερνέ πράγματα -ακριβώς: “πράγματα”-, όπως ένας τραπεζικός λογαριασμός, ένα ακριβό ρολόι, ένα εξωπραγματικά ακριβό αμάξι. Πράγματα που δεν φέρουν τις αξίες που (θα έπρεπε να) εκτιμάνε οι γυναίκες. Λάθος... Η ομορφιά, η εξέλιξη, η πρόοδος, όλα προέρχονται από εκείνες. Και εκείνες πρέπει να ακούμε αν θέλουμε να ζούμε με επιτυχία.

Στην Ελλάδα ο ήλιος είναι λαμπρότερος από οπουδήποτε αλλού. Όμως η αληθινή μας φύση βγαίνει όταν έρχεται η νύχτα. Η Ελλάδα ζει για τις νύχτες της. Αυτή η έντονη dark μικρογραφία της ζωής στην πραγματικότητα έχει τα ίδια μυστικά: σωστές επιλογές, σωστές συμβουλές και πορεία προς τις σωστές γυναίκες. Όσα χρειάζεται να μάθει κανείς για να είναι στους νικητές της ελληνικής νύχτας, θα το μάθει από τις σωστές γυναίκες.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο January February March April May June July August September October November December
To top