Κολοκυθοανθοί
ορεκτικό που συνδυάζεται θαυμάσια με τσίπουρο ή ούζο.
Υλικά για 4 άτομα
- 20 με 24 ανθοί από πράσινα κολοκυθια
- 200 gr τυρί φέτα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- δυόσμος
- αλάτι
- νερό
- αλεύρι
Εκτέλεση: Μετά το πλύσιμο των ανθών βγάζουμε τους μίσχους και αλατίζουμε ελαφρώς. Σε βαθύ πιάτο γίνεται ο χυλός με το αλεύρι και το νερό. Σε αυτόν βυθιζουμε τους κολοκυθοανθούς. Ακολουθεί το τιγάνισμα τους σε καυτό λάδι.
Οι ανθοί των κολοκυθιών μπορεί να γίνουν γεμιστοί με ρύζι ή με αυτούς να κάνουμε πίτα.