Κολοκυθοανθοί

ορεκτικό που συνδυάζεται θαυμάσια με τσίπουρο ή ούζο.


Υλικά για 4 άτομα

  • 20 με 24 ανθοί από πράσινα κολοκυθια
  • 200 gr τυρί φέτα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • δυόσμος
  • αλάτι
  • νερό
  • αλεύρι


Εκτέλεση: Μετά το πλύσιμο των ανθών βγάζουμε τους μίσχους και αλατίζουμε ελαφρώς. Σε βαθύ πιάτο γίνεται ο χυλός με το αλεύρι και το νερό. Σε αυτόν βυθιζουμε τους κολοκυθοανθούς. Ακολουθεί το τιγάνισμα τους σε καυτό λάδι.

Οι ανθοί των κολοκυθιών μπορεί να γίνουν γεμιστοί με ρύζι ή με αυτούς να κάνουμε πίτα.

To top