Barbarossa Εστιατόριο

Λιμανάκι Νάουσας - Πάρος Τηλ.  2284051391 6946335840

Στις διακοπές οι μόνες εκπλήξεις που χρειάζονται, είναι οι όμορφες, οι ευχάριστες εκπλήξεις. Διότι θέλεις να ζήσεις το όνειρό σου, να νιώθεις σα να πρωταγωνιστείς σε ένα συνεχές βίντεοκλιπ γεμάτο χαμογελαστά πρόσωπα και μαγικά μέρη. Κι όμως, μερικά πράγματα δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Μια όμορφη παραλία μπορεί κάποιες μέρες να την πετύχεις γεμάτη κόσμο. Ή, να την έχει πιάσει ο άνεμος. Η διαδρομή της επιστροφής μπορεί να εμφανίσει “ελληνικού” τύπου απρόοπτα. 

Οι διακοπές είναι -καμιά φορά- σα να περνάς ρυάκι: χρειάζεται μελέτη και μετρημένα, σταθερά βήματα. [Μακάρι όταν ήμασταν μικροί να είχαμε κι εμείς έναν SmartGuide να μας ανοίξει τα μάτια με tips για τα διάφορα νησιά...] Οσοι τυχεροί βρίσκονται ήδη (ή σχεδιάζουν να πάνε) στην Πάρο, μπορούν να είναι βέβαιοι για 2 πράγματα: ότι φέτος το νησί θα είναι γεμάτο Γάλλους και ότι για ακόμα μια φορά θα υπάρχει ένα από τα πιο όμορφα και πιο νόστιμα ψαρο-εστιατόρια του Αιγαίου. 

Βρίσκεται σε πολύ βολικό σημείο. Στο παλιό λιμανάκι στη Νάουσα, στην άκρη της προβλήτας δίπλα στην εκκλησία. Κι αν κάθε χρόνο οι συνθήκες και τα πρόσωπα στο νησί αλλάζουν, αυτό το ελληνικό εστιατόριο είναι ακλόνητα καλό. Κοντεύει να δημιουργήσει μύθο... Δεν έχει αφήσει παραπονεμένο πελάτη από το 1963 που πρωτοάνοιξε. 

Στα άσπρα τραπέζια του (με λουλούδια το πρωί - κεριά το βράδυ) συναντάς απαιτητικούς ανθρώπους. Το μενού του έχει μόνο θαλασσινά με ιδιαίτερες γεύσεις, σε πρωτότυπους συνδυασμούς, φυσικά με απόλυτα φρέσκα υλικά. Οι ψαρομεζέδες και το ούζο - σούμα παρέα με τα φρέσκα θαλασσινά είναι διεθνώς γνωστοί. Ανάμεσα στις σαλάτες του βρίσκει κανείς “σαλάτα με Ντομάτα, ρόκα, ξινομυζήθρα και καβουρδισμένο κουκουνάρι”, νησιώτικη με καπαρόφυλλα, τομάτα και φρέσκο ξινότυρο”. Στα ορεκτικά του πλατώ Barbarossa: γαριδοπιτάκια, κολοκυθοκεφτέδες, φλογέρες καβουριού, στριφτόπιτα Πάρου και πουγκιά θαλασσινών. Και χταπόδι στα κάρβουνα. Και λιγκουίνι με γαρίδες, με καραβιδόψιχα, με κολοκύθι και πέστο βασιλικού. Φυσικά και majic αστακομακαρονάδα. Από τα γλυκά έχει βγει καλή φήμη για τη σοκολατόπιτα Barbarossa με παγωτό βανίλια. 

Τυχεροί οι Γάλλοι φέτος: θα δουν αστέρια της μις Ελέν στο Barbarossa

Νέο προϊόν

3 ακόμα καταχωρήσεις στην ίδια κατηγορία:

To top