Αφροδίτη Καλομάρη

 

Μπορεί η Αφροδίτη Καλομάρη να γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε ένα σπίτι γεμάτο Μικρασιάτικα αρώματα.

Μπορεί η Αφροδίτη Καλομάρη να γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε ένα σπίτι γεμάτο Μικρασιάτικα αρώματα. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της ανακάτευε τις κουτάλες στις μαρμίτες της γιαγιάς και της μαμάς της προσπαθώντας να μάθει τα πολύτιμα μυστικά τους. Και τα έμαθε. Κάπως έτσι, απέκτησε και το δίπλωμα της… «ανωτάτης κουζινικής» και έγινε μία από τις πιο «ανήσυχες» και πολυδιάστατες δημοσιογράφους γαστρονομίας.  

 

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την δημοσιογραφική γαστρονομία;

 

Όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Γενεύη και το Λονδίνο, ξεκίνησα τα πρώτα μου δημοσιογραφικά βήματα στο απαιτητικό διεθνές ρεπορτάζ, πολύ γρήγορα όμως μεταπήδησα σε αυτό που πάντα αγαπούσα, στην αναζήτηση αυθεντικών ελληνικών γεύσεων, προϊόντων, συνταγών και του συν αυτώ περιβάλλοντος τους…

 

…και από τότε έχεις κάνει σχεδόν τα πάντα

Έχω διατελέσει αρχισυντάκτρια στο περιοδικό «Λιχουδιές» του Ηλία Μαμαλάκη, του ανθρώπου που θεωρώ εκτός από μέντορά μου, οικογένεια, αλλά και του περιοδικού «Εasy Cook του BBC». Έχω εργαστεί ως δημοσιογράφος γαστρονομίας στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Η κουζίνα της μαμάς» με τον Ευτύχη Μπλέτσα, αλλά και σε διάφορες άλλες εκπομπές ως σύμβουλος γαστρονομίας. Είμαι food editor στο ΕλληνοΑμερικανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (GreekAmerican NewsAgency) ενώ υπήρξα και food editor στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και «Επενδυτής» και στα ένθετα τους «CookΑrt», «Γεωδρόμιο» και «Passpartout».

 

Τι ξεχωρίζεις από την έως τώρα καριέρα σου; Τι είναι αυτό που σου έχει μείνει περισσότερο;

 

Ξεχωρίζω ως «ιδιαιτέρως διδακτικές και ανθρώπινες» τις επαφές με την Ντανιέλ Ντελπές, chef του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, τον πολλαπλά βραβευμένο με αστέρια Michelin Μίκαελ Ρου, αλλά και εκείνες με την κυρά Σοφία στην ακριτική Τήλο με το εξαιρετικό τυράκι της, την κυρά Δάφνη στο βουνό του Χολομώντα στην Χαλκιδική με την μανιταρόπιτα, τον Τάσο τον ψαρά στην Αστυπάλαια με τους αστακούς του, τον ΠατακοΓιώργη που τα αμπέλια του έχουν την ωραιότερη θέα στον Ψηλορείτη και που για αυτόν η παρασκευή πετιμεζιού είναι αλχημεία, τον Πέτρο με τις μουστοπιπεριές του στην Φλώρινα και τον μπάρμπα Τρούλλο στην Σίφνο με τις θεϊκές μανούρες του.

 

Τον τελευταίο καιρό πού σε βρίσκουμε;

Τα τελευταία χρόνια «οργώνω» την Ελλάδα ανακαλύπτοντας εκ νέου γαστριμαργικούς προορισμούς, δοκιμάζοντας και καταγράφοντας τόσο φωτογραφικά, όσο και γευστικά, προϊόντα, παραδόσεις και φυσιογνωμίες …

 

Νέο προϊόν

9 ακόμα καταχωρήσεις στην ίδια κατηγορία:

To top