Σταύρος Παπουτσής

Ιδιοκτήτης ενός από τα πιο εμβληματικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, της θρυλικής «Χαράς» με trademark το ακόμα πιο θρυλικό πολίτικο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, ο Σταύρος Παπουτσής αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο γιατί η «ζωή είναι γλυκιά»!

Ποιοι είναι οι χρυσοί κανόνες ώστε να κάνεις το brand name σου σημείο αναφοράς και διαχρονική αξία όπως η «Χαρά»;

Να τολμάς να είσαι καινοτόμος με καινούριες ιδέες που δεν θα διστάσεις να εφαρμόσεις, να είσαι πιστός και ακλόνητος στις αξίες της επιχείρησης σου και, κυρίως, το μεράκι γι αυτό που κάνεις.


Πώς κρίνετε το επίπεδο των ζαχαροπλαστείων της πόλης σήμερα; Τι σας αρέσει σε αυτά και τι όχι;

Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό στα περισσότερα, αν και δεν λείπουν και περιπτώσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στον χώρο. Μπορείς να βρεις εμπνευσμένα γλυκά σε κάποια ζαχαροπλαστεία, με ενοχλεί όμως που τα περισσότερα έχουν ακριβώς τα ίδια μεταξύ τους.


Τι θα συμβουλεύατε κάθε καινούριο ζαχαροπλάστη;

Να ξεκαθαρίσει μέσα του τι ακριβώς θέλει να κάνει σε σχέση με την ζαχαροπλαστική. Το ποιο δρόμο θα ακολουθήσει κανείς εξαρτάται από το πού θέλει να φτάσει. Εννοείται πάντως, ότι πάνω από όλα πρέπει να έχει ζήλο για τη δουλειά του.


Ποιες λεπτομέρειες θα πρέπει να προσέχουμε ως πελάτες για να καταλάβουμε αν ένα γλυκό είναι καλοφτιαγμένο ή όχι;

Το κακοφτιαγμένο γλυκό φαίνεται ακόμα κι αν δεν είσαι ζαχαροπλάστης, είναι «κουρασμένο» στην όψη, μαραμένο, το καλό γλυκό είναι «ζωντανό» και δείχνει τη φρεσκάδα του και την ποιότητα του. Στη ΧΑΡΑ πάντως, όλα τα γλυκά είναι φτιαγμένα από άριστες πρώτες ύλες και οι καταναλωτές μπορούν να τα γεύονται άφοβα.


Εκτός από τα κλασσικά, ποια άλλα γλυκά του καταλόγου έχουν μεγάλη ζήτηση και σας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανο;

Η Lemon-pie και το cheese-cake.

Νέο προϊόν

9 ακόμα καταχωρήσεις στην ίδια κατηγορία:

To top