Ελευθερία Καρελά
Η Ελευθερία Καρελά, barwoman του Art Club στα Άνω Πατήσια έχει αποκτήσει τη φήμη της για τις ιδανικές αναλογίες που βάζει στα κοκτέιλ της. Και...
Άξιος εκπρόσωπος της Κερκυραϊκής γευστικής παράδοσης, ο ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Rex, στο κέντρο της πόλης του νησιού, Περικλής Κατσαρός μας δίνει απαντήσεις…στο πιάτο!
Τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να βάλει την μαγειρική στη ζωή του;
Ο κανόνας είναι ένας και μοναδικός. Να έχει πάντα ως πρώτη προτεραιότητα του την άριστη ποιότητα των υλικών και τη φρεσκάδα των προϊόντων που χρησιμοποιεί. Αν το υιοθετήσει αυτό από την αρχή όλα θα πάνε καλά.
Ποια υλικά δεν μπορείς να αποχωριστείς από την κουζίνα σου και ποια δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από την κουζίνα ενός εργένη;
Ένα είναι το υλικό που δεν μπορώ να κάνω χωρίς και δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο. Σε μία εργένικη κουζίνα όμως νομίζω ότι ποτέ δεν πρέπει να λείπουν τα ζυμαρικά γιατί είναι και εύκολα στην προετοιμασία τους και δίνουν αμέτρητες επιλογές.
Πώς μπορεί κάποιος να καταλάβει αν ένα εστιατόριο σερβίρει προσεγμένο ή τουριστικό φαγητό;
Καταλαβαίνουμε ένα εστιατόριο εάν σερβίρει ποιοτικό φαγητό από την εν γένει εμφάνιση, το στήσιμο και τις τιμές του. Προσοχή επίσης στην ονομασία του, αν δηλώνει δηλαδή εστιατόριο ή σνακ μπαρ.
Ποια σπεσιαλιτέ της κερκυραϊκής κουζίνας δεν πρέπει να χάσει με τίποτα ο επισκέπτης του νησιού;
Δεν πρέπει με τίποτα να φύγει χωρίς να δοκιμάσει το παστιτσάδο, θα είναι σαν να μην ήρθε ποτέ στην Κέρκυρα.